Secretele unui blat perfect la clatite americane

Clatitele americane sunt un preparat rapid si accesibil, pe care orice gospodina l-a incercat cel putin o data cu rezultate satisfacatoare, chiar si la noi in tara. Chiar daca gustul este savuros, gratie ingredientelor proaspete utilizate, exista cateva secrete pentru obtinerea unor pancakes pufoase si frumos rumenite.

Daca le prepari in bucataria proprie in mod clasic, trebuie sa stii ca exista doua abordari ale procesului culinar: cu lapte proaspat sau cu lapte fermentat, alchimia componentelor variind in functie de aceste alegeri. Cu un aparat de aparat de facut clatite americane pancakes, pe care il poti primi cu chirie in afacerea ta din HoReCa, clatitele iti vor iesi de fiecare data la fel de pufoase si savuroase, tehnologia patentata de mixare a ingredientelor permitandu-ti sa obtii pancakes cu 97 % mai putine grasimi decat in mod normal, fara a sacrifica gustul.

Ordinea adaugarii ingredientelor conteaza

Chiar daca pare o reteta extrem de simplu de preparat, ordinea procesarii si adaugarii ingredientelor conteaza. In compozitia blatului de clatite americane, deosebim doua tipuri de ingrediente: lichide si solide. In categoria celor lichide intra laptele proaspat sau fermentat, ouale si untul topit ori uleiul, iar cele solide sunt reprezentate de faina, zahar, sare si agentii de crestere. In functie de tipul de arome adaugat, acestea pot fi solide – zahar vanilat, coaja de lamaie, portocala etc., sau lichide – esente uleioase.

Cele doua categorii se prelucreaza mai intai separat, apoi se amesteca pentru rezultatul final. Vei incepe mai intai cu ingredientele lichide, care se bat pana incep sa formeze bule. Apoi se pun intr-un bol cele solide, se amesteca bine, apoi se adauga peste cele lichide.

Aceasta ordine, aparent fara relevanta, are anumite efecte benefice asupra aluatului. In primul rand, emulsifica grasimea si apa din aluat si reduce amestecarea excesiva. De asemenea, adaugarea ingredientelor uscate peste cele umede previne problema frecventa a lipirii ingredientelor uscate de fundul bolului.

Compozitia de pancakes nu trebuie amestecata excesiv

Una dintre greselile pe care le fac cele mai multe gospodine cand vine vorba despre clatitele americane este amestecatul excesiv. Pentru a evita acest lucru, foloseste intotdeauna un tel si nu mixerul. Telul lasa compozitia aerata si iti permite sa executi miscari largi, de jos in sus.

De ce exista pericolul sa le amesteci prea mult? Desigur, din zelul gospodaresc de a elimina toate cocoloasele de faina. Daca respecti ordinea prelucrarii ingredientelor, expusa mai sus, nu te vei confrunta cu multe ghemotoace in aluat. Amesteca lejer, doar cat sa fie omogena compozitia.

Odata ce ingredientele lichide intalnesc agentii de crestere din cele solide, se produc reactii si se activeaza bulele de aer. Acestea vor actiona ele insele asupra fainii si vor sparge cocoloasele ramase. Daca te straduiesti sa obtii un aluat fara nicio imperfectiune ca textura, amestecandu-l prea mult, vei avea surpriza sa coci niste clatite americane plate si indesate, fara aspectul pufos si usor caracteristic acestei retete. Vei sparge bulele care sustin textura aerata.

In al doilea rand, prin amestecarea excesiva se activeaza glutenul, care sustine structura unor preparate precum painea, covrigii, gogosile si cozonacul. Daca vrei clatite pufoase, framantatul si amestecatul excesiv nu sunt solutii.

Aluatul de clatite americane trebuie lasat sa se odihneasca

Lasa aluatul sa se odihneasca cel putin cat timp se incinge tigaia. O odihna scurta permite ca fermentii din aluat sa fie activati aproape complet atunci cand ajung pe suprafata incinsa, ceea ce va produce cele mai inalte si mai usoare clatite posibile.

Cel mai bine este sa lasi aluatul nemiscat pentru aproximativ 5 minute. In acest timp, vei observa ca aluatul se ingroasa. Vei sti cand este gata deoarece compozitia va fi mai vartoasa, asemanatoare celei de pandispan. Diferenta se va vedea la inclinarea vasului, continutul curge greu si nu este foarte lichid ca la clatitele europene.

Secretul clatitelor americane uniform rumenite

Chiar daca folosesti o tigaie antiaderenta, un strop de ulei sau de unt gras topit va sustine coacerea in mod uniform. Se foloseste o perie pe tigaia inca rece pentru a unge suprafata acesteia. La fel de bine functioneaza si un servetel de hartie de bucatarie. Aceste metode vor asigura intinderea grasimii in tigaie, evitandu-se excesul de ulei.

Se lasa tigaia la incins, apoi se toarna cu aceeasi masura – de exemplu un polonic, aluatul, in mijloc. Se va raspandi in forma de cerc. Daca ti se pare ca ramane prea inalta clatita, inclina usor tigaia intr-o parte si in alta pentru a inlesni curgerea.

Cand aluatul ajunge pe plita incinsa, clatita se ridica si se formeaza o structura de bule mici. Cand intoarci clatita, aluatul semi-fluid de pe cealalta parte va repeta procesul. Ai rabdare – nu trebuie sa o intorci prea devreme. Semnul este aspectul mat al marginilor si spargerea bulelor din partea de sus. La intors, clatita ar trebui sa fie coapta in proportie de doua treimi din timpul total, deci pe partea cealalta o vei lasa mai putin in tigaie.

Clatite americane perfecte cu aparatul profesional de la Pancake Corner

Aparatul de facut clatite americane pus la dispozitia afacerilor din HoReCa de Pancake Corner transforma prepararea pufoaselor pancake intr-o experienta magica. Se obtin clatite usoare, aerate si savuroase intr-un minut. Mixul de ingrediente este gata pregatit, ai nevoie doar sa adaugi apa. Compozitia se agita 30 de secunde, se lasa 5 minute, apoi se mai agita pentru inca 30 de secunde. Atat de simplu. Punga adaugata in aparat poate fi folosita timp de 8 ore. 

Tehnologia patentata a mixului este rezultatul unor eforturi de cercetare si de identificare a celei mai bune retete, care asigura textura ideala si gustul savuros, precum si un aspect frumos rumenit si pufos, datorat aparatului automat cu performante ridicate.

Un blat perfect pentru clatitele americane depinde de cateva secrete esentiale: ordinea corecta a ingredientelor, amestecarea delicata, odihna aluatului si tehnica potrivita de coacere. Fie ca le prepari manual sau cu un aparat profesional, si le servesti cu sirop de artar, fructe proaspete, frisca sau ciocolata topita, vei obtine de fiecare data clatite delicioase, potrivite pentru orice ocazie!

Distribuie pe:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email

Stop Talking

Cere oferta

AUTOMAT PANCAKE

Cere oferta

Cere oferta pentru primul dispozitiv automat de facut clatite sau produsele complementare